Bewust bewegen en ontspanning

Leef beweeg bewust


1. Zwangerschapsmassages

Inhoud

Massage voor de bevalling (prenataal)

Deze massage helpt je vitaler te voelen in de zwangerschap.

Zeker bij het voorkomen van zwangerschap gerelateerde klachten zoals rug-, nek-, schouder- en andere spierproblemen kan een massage deze klachten verlichten.

Het maakt je spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. De massage verbetert de doorbloeding, wat ten goede komt aan je baby.

Wat de ontspanning verhoogt is dat je een uur lang eindelijk weer eens op je buik kunt liggen, op een speciale zwangerschapsmassagebank, terwijl  je rug-nek-schouder-been-kuit-voeten en bilspieren worden gemasseerd.


 Massage na de bevalling (postnataal)

Na de bevalling versnelt een massage het herstel van je lichaam. Je spieren, die extra belast worden door een veranderde houding- en bewegingspatroon, worden vaak vermoeid en gespannen. Een massage helpt te ontspannen door de  bloedcirculatie in de spieren te stimuleren en daardoor de afvalstoffen sneller te laten afvoeren. na ongeveer een week of 4 na de bevalling mag je weer gemasseerd worden en na een keizersnede 6 weken. 


Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de massage wordt je afgedekt met warme handdoeken op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt. De oliën die ik gebruik zijn puur natuurlijk. Het is handig als je zelf een badjas en een grote handdoek meebrengt.

  

2. Ontspanningsmassages

Inhoud

De ontspanningsmassages zijn gericht op ontspanning bij vermoeidheid, spierpijnen of gewrichtsklachten en hoofdpijnen of gewoon om jezelf even te verwennen. 

Deze massages zijn tevens in het verloskundigencentrum calamaris in Veghel. 

 

Algemene informatie 

Zwangerschapsdocente en -masseuse: Astrid Rath

Data: In overleg met Astrid Rath

Tarief: € 55,00 voor 50 minuten.

Locatie: Verloskundigencentrum, in het cursuscentrum van Calamaris in Veghel. Iepenlaan 6.

Er is ook een cadeaubon verkrijgbaar voor € 55,00. 

Diegenen die bij mij een cursus volgen, krijgen € 5,00 korting bij de massages.